Bel ons vandaag 020 - 486 07 01
Inloggen

Jaarrekening opstellen

De meeste ondernemingen zijn verplicht ieder jaar een jaarrekening op te stellen en deze naar de Kamer van Koophandel te sturen. De jaarrekening is een financiële overzicht van het afgelopen boekjaar. Voor het goed functioneren van uw organisatie is het belangrijk om een juiste jaarrekening op te stellen. Hiervoor bent u bij Cicek Administraties & Avies op het juiste adres.

Jaarrekening

Wat is een jaarrekening?

 Een jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van een organisatie. Een jaarrekening bestaat uit een balans, winst en verliesrekening en een toelichting op beide. Er zijn twee verschillende jaarrekeningen, de fiscale jaarrekening en de bedrijfseconomische jaarrekening.
  • De fiscale jaarrekening wordt gebruikt om de fiscale winst te berekenen. Deze gegevens worden gebruikt voor de heffing van inkomsten en/of vennootschapsbelasting.
  • De bedrijfseconomische jaarrekening geeft een beter beeld van de situatie van een onderneming. Er wordt geen rekening gehouden met fiscale normen, maar het geeft de werkelijke situatie. Deze jaarrekening wordt vaak gebruikt bij (her)financiering of verkoop van de onderneming.

Uw jaarrekening door Cicek Administraties & Advies

Voor het opstellen van een jaarrekening voor uw eenmanszaak, vennootschap onder firma, besloten vennootschap, maatschap of stichting bent u bij Cicek administraties & Advies aan het juiste adres. Uw jaarrapport wordt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving samengesteld. Deze wordt daarbij voorzien van een samenstellingsverklaring, zodat de ontvanger weet dat de jaarrekening met zorg is samengesteld.

Wanneer u dit wenst, worden de jaarrekeningen van uw groepsmaatschappijen geconsolideerd met die van uw beheersmaatschappij.

Jaarrekening deponeren

Deponeren is voor veel bedrijven wettelijk verplicht. Hiermee komt de financiële informatie van uw onderneming beschikbaar voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Indien gewenst, kunnen wij het deponeren van de jaarrekening via SBR bij de Kamer van Koophandel voor u faciliteren. Wij monitoren dan het gehele proces voor u, zodat u zeker weet dat u aan de deponeringsverplichting hebt voldaan.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op