Bel ons vandaag 020 - 486 07 01
Inloggen

MKB winstvrijstelling

De mkb-winstvrijstelling is een aftrekpost op uw winst. U krijgt deze vrijstelling als u ondernemer bent.

MKB winstvrijstelling

Wat is de MKB-winstvrijstelling?

De MKB-winstvrijstelling is een wettelijk vastgelegde aftrekpost op de winst van jouw onderneming.  Deze vrijstelling is van toepassing op alle ondernemers voor de inkomstenbelasting die winst maken uit hun onderneming, ongeacht het aantal uur dat ze in de zaak stoppen.

Sinds 2010 hoef je voor deze regeling namelijk niet meer te voldoen aan het urencriterium van 1225 uur. Samengevat: de MKB-winstvrijstelling verlaagt je winst, zodat je uiteindelijk minder belasting hoeft te betalen.

Hoe werkt de MKB-winstvrijstelling?

Dankzij deze vrijstelling mag je een percentage van de winst aftrekken, nadat je de winst hebt verminderd met de ondernemersaftrek en de toevoeging van de Fiscale Oudedagsreserve (FOR).

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is ondernemen. En winst maken. Het percentage wordt door de Belastingdienst incidenteel aangepast. Voor 2018 is de vrijstelling vastgesteld op 14% van de winst.

Wanneer maak je aanspraak op de vrijstelling?

Je komt in aanmerking voor de MKB-winstvrijstelling nadat je alle aftrekposten en de toevoeging van de FOR van de winst hebt afgetrokken.

Er wordt dus vervolgens nog eens 14% van de winst afgetrokken en over dat deel hoef je geen belasting te betalen. Je hoeft dit verder ook niet aan te vragen, deze vrijstelling is onderdeel van de belastingaangifte.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op